Het nieuwe fonds is een long-only portefeuille en belegt overwegend in vastrentend waardepapier uitgegeven door regeringen en bedrijven uit opkomende en groeimarkten.

Het fonds belegt in een mengeling van waardepapier uitgegeven in Amerikaanse dollars en in lokale valuta.

Het fonds biedt klanten de mogelijkheid om met één oplossing te beleggen in meerdere soorten EMD-activa, inclusief staatsobligaties in lokale valuta, staatsobligaties in Amerikaanse dollars en bedrijfsobligaties in Amerikaanse dollars.

Het doel van het gemengde fonds is dat beleggers geen keuze hoeven te maken tussen verschillende EMD-strategieën door deze verantwoordelijkheid bij de fondsbeheerder te leggen.

Het fonds wordt beheerd door het Emerging Markets Fixed Income Team van GSAM en is een nieuwe toevoeging aan de bestaande EMD-producten van GSAM, zoals het GS Growth and Emerging Markets Debt Local Portfolio, het GS Growth and Emerging Markets Debt Portfolio en het GS Growth and Emerging Markets Corporate Bond Portfolio.

GSAM heeft een lang track record in het beheer van EMD. In 1994 bood het voor het eerst EMD aan beleggers aan als onderdeel van de Core Fixed Income-portefeuilles en de eerste gespecialiseerde EMD-strategie van GSAM werd in 2000 gelanceerd.

Sam Finkelstein, Global Head van Macro Strategies en CIO van EMD bij Goldman Sachs Asset Management, zei hierover het volgende:

"In onze visie zijn sommige van de meest aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden in vastrentend papier in opkomende markten, aangezien in dat segment de houdbaarheid van schuld momenteel in mindere mate een zorg is, terwijl opbrengsten hoger zijn en economieën er gezonder uitzien dan in ontwikkelde markten. Daar komt bij dat, naarmate de bekendheid van beleggers met EMD groeit, we nu al zien hoe beleggers lokale staats- en bedrijfsobligaties toevoegen aan hun external sovereign mandates. Deze aanpak is een weerslag van de veranderende mogelijkheden binnen EMD terwijl deze beleggingscategorie zich blijft ontwikkelen."

Het nieuwe fonds is een long-only portefeuille en belegt overwegend in vastrentend waardepapier uitgegeven door regeringen en bedrijven uit opkomende en groeimarkten. Het fonds belegt in een mengeling van waardepapier uitgegeven in Amerikaanse dollars en in lokale valuta. Het fonds biedt klanten de mogelijkheid om met één oplossing te beleggen in meerdere soorten EMD-activa, inclusief staatsobligaties in lokale valuta, staatsobligaties in Amerikaanse dollars en bedrijfsobligaties in Amerikaanse dollars. Het doel van het gemengde fonds is dat beleggers geen keuze hoeven te maken tussen verschillende EMD-strategieën door deze verantwoordelijkheid bij de fondsbeheerder te leggen. Het fonds wordt beheerd door het Emerging Markets Fixed Income Team van GSAM en is een nieuwe toevoeging aan de bestaande EMD-producten van GSAM, zoals het GS Growth and Emerging Markets Debt Local Portfolio, het GS Growth and Emerging Markets Debt Portfolio en het GS Growth and Emerging Markets Corporate Bond Portfolio. GSAM heeft een lang track record in het beheer van EMD. In 1994 bood het voor het eerst EMD aan beleggers aan als onderdeel van de Core Fixed Income-portefeuilles en de eerste gespecialiseerde EMD-strategie van GSAM werd in 2000 gelanceerd. Sam Finkelstein, Global Head van Macro Strategies en CIO van EMD bij Goldman Sachs Asset Management, zei hierover het volgende: "In onze visie zijn sommige van de meest aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden in vastrentend papier in opkomende markten, aangezien in dat segment de houdbaarheid van schuld momenteel in mindere mate een zorg is, terwijl opbrengsten hoger zijn en economieën er gezonder uitzien dan in ontwikkelde markten. Daar komt bij dat, naarmate de bekendheid van beleggers met EMD groeit, we nu al zien hoe beleggers lokale staats- en bedrijfsobligaties toevoegen aan hun external sovereign mandates. Deze aanpak is een weerslag van de veranderende mogelijkheden binnen EMD terwijl deze beleggingscategorie zich blijft ontwikkelen."