Het nieuw financieel systeem komt er als China klaar voor is en dat heeft alles te maken met de goudprijs. Het systeem van de toekomst zou gebaseerd zijn op zowel de SDR's als op goud, maar de Chinese goudvoorraden zijn niet groot genoeg om de stap te zetten.

China krijgt van de westers wereld de kans om die goudvoorraden goedkoop aan te vullen omdat de goudprijs bewust kunstmatig laag wordt gehouden. Een overstap naar het nieuwe systeem zal slechts gebeuren als China over voldoende goud beschikt om als volwaardige partner in het systeem te stappen.

Het nieuw financieel systeem komt er als China klaar voor is en dat heeft alles te maken met de goudprijs. Het systeem van de toekomst zou gebaseerd zijn op zowel de SDR's als op goud, maar de Chinese goudvoorraden zijn niet groot genoeg om de stap te zetten. China krijgt van de westers wereld de kans om die goudvoorraden goedkoop aan te vullen omdat de goudprijs bewust kunstmatig laag wordt gehouden. Een overstap naar het nieuwe systeem zal slechts gebeuren als China over voldoende goud beschikt om als volwaardige partner in het systeem te stappen.