De infrastructuur van de international vermogensbeheersector is gebouwd voor een wereld waarin nog een scherpe tweedeling bestond tussen 'ontwikkelde landen' en 'opkomende markten'.

Doeltreffend portefeuillebeheer vereist echter een geïntegreerde benadering, waarbij die traditionele tweedeling wordt verlaten.

Opkomende markten vertegenwoordigen 36% van de wereldwijde productie en 68% van de wereldwijde economische groei.

Amerikaanse beleggers zijn nog steeds onderbelegd in groeimarkten

Toch beslaan zij slechts 4% van de aandelenportefeuilles van Amerikaanse beleggers. Aangenomen mag worden dat het aandeel van deze markten in de obligatieportefeuilles nog lager is.

De financiële wereld heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van deze onevenwichtigheden en zal tevens de katalysator zijn voor het bereiken van een herschikking.

Wanneer wereldwijde beleggers de komende jaren hun excessieve focus op de ontwikkelde landen gaan verminderen en hun posities in opkomende landen vergroten, zal dat bijdragen aan het bereiken van zowel een nieuw economisch evenwicht als een nieuw evenwicht in portefeuilles.

De infrastructuur van de international vermogensbeheersector is gebouwd voor een wereld waarin nog een scherpe tweedeling bestond tussen 'ontwikkelde landen' en 'opkomende markten'. Doeltreffend portefeuillebeheer vereist echter een geïntegreerde benadering, waarbij die traditionele tweedeling wordt verlaten. Opkomende markten vertegenwoordigen 36% van de wereldwijde productie en 68% van de wereldwijde economische groei. Amerikaanse beleggers zijn nog steeds onderbelegd in groeimarkten Toch beslaan zij slechts 4% van de aandelenportefeuilles van Amerikaanse beleggers. Aangenomen mag worden dat het aandeel van deze markten in de obligatieportefeuilles nog lager is. De financiële wereld heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van deze onevenwichtigheden en zal tevens de katalysator zijn voor het bereiken van een herschikking. Wanneer wereldwijde beleggers de komende jaren hun excessieve focus op de ontwikkelde landen gaan verminderen en hun posities in opkomende landen vergroten, zal dat bijdragen aan het bereiken van zowel een nieuw economisch evenwicht als een nieuw evenwicht in portefeuilles.