Daarnaast is volgens Theodoor Gilissen Bankiers afgesproken dat de private sector niet zal bijdragen bij een toekomstige herstructurering, zoals bij Griekenland is gebeurd.

Eurobonds zijn geen onderdeel van het plan. De waarschuwing van S&P legt nog meer druk om knopen door te hakken op de bijeenkomst aanstaande donderdag en vrijdag.

Daarnaast is het nog een signaal dat de crisis niet alleen de zuidelijke landen treft, maar ook de sterke noordelijke lidstaten.

De reactie op de obligatiemarkt is vanochtend beperkt. De Duitse rente stijgt met enkele basispunten terwijl de risico-opslagen van andere eurolanden grotendeels onveranderd zijn.

Daarnaast is volgens Theodoor Gilissen Bankiers afgesproken dat de private sector niet zal bijdragen bij een toekomstige herstructurering, zoals bij Griekenland is gebeurd. Eurobonds zijn geen onderdeel van het plan. De waarschuwing van S&P legt nog meer druk om knopen door te hakken op de bijeenkomst aanstaande donderdag en vrijdag. Daarnaast is het nog een signaal dat de crisis niet alleen de zuidelijke landen treft, maar ook de sterke noordelijke lidstaten. De reactie op de obligatiemarkt is vanochtend beperkt. De Duitse rente stijgt met enkele basispunten terwijl de risico-opslagen van andere eurolanden grotendeels onveranderd zijn.