Zenitel zal GMDSS (Global Maritime Distress Safety System) kustradiocommunicatie materiaal leveren, installeren en in dienst stellen in de archipel van São Tomé e Príncipe.

De eilandengroep São Tomé e Príncipe is gelegen in de Atlantische oceaan op de evenaar, op 250 km van Gabon en 380 kilometer van Nigeria.

Zenitels drie remote kuststations, uitgerust met VHF-radio's en Digital Selective Calling (DSC) materiaal, zullen deze eilandengroep, inclusief het eiland Príncipe, voorzien van radiocommunicatie.

Het systeem met een waarde van 850.000 € wordt gefinancierd door de Belgische regering. Verwacht wordt dat het systeem in het eerste kwartaal van 2010 geleverd en operationeel zal zijn.

Zenitel zal GMDSS (Global Maritime Distress Safety System) kustradiocommunicatie materiaal leveren, installeren en in dienst stellen in de archipel van São Tomé e Príncipe. De eilandengroep São Tomé e Príncipe is gelegen in de Atlantische oceaan op de evenaar, op 250 km van Gabon en 380 kilometer van Nigeria. Zenitels drie remote kuststations, uitgerust met VHF-radio's en Digital Selective Calling (DSC) materiaal, zullen deze eilandengroep, inclusief het eiland Príncipe, voorzien van radiocommunicatie. Het systeem met een waarde van 850.000 € wordt gefinancierd door de Belgische regering. Verwacht wordt dat het systeem in het eerste kwartaal van 2010 geleverd en operationeel zal zijn.