Om 12u30 registreerde Elia (de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet) een maximale productie van meer dan 2.000 MegaWatt.

Dat is het equivalent van twee grote kerncentrales samen en goed voor ruim 20% van de stroom die op dat moment nodig was om de aan de vraag te beantwoorden.

"Zonne-energie is gemeengoed geworden in België en levert nu al een significante bijdrage in onze energievoorziening. Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen. Het is de juiste weg voorwaarts. De toekomst behoort nu eenmaal toe aan hernieuwbare energie", aldus Christophe Degrez, algemene directeur van Eneco België.

Om 12u30 registreerde Elia (de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet) een maximale productie van meer dan 2.000 MegaWatt. Dat is het equivalent van twee grote kerncentrales samen en goed voor ruim 20% van de stroom die op dat moment nodig was om de aan de vraag te beantwoorden. "Zonne-energie is gemeengoed geworden in België en levert nu al een significante bijdrage in onze energievoorziening. Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen. Het is de juiste weg voorwaarts. De toekomst behoort nu eenmaal toe aan hernieuwbare energie", aldus Christophe Degrez, algemene directeur van Eneco België.