Het bankroet van "Credit Equals Gold #1" dreigde een lawine van gelijkaardige faillissementen te veroorzaken en dus zag de Chinese centrale bank zich gedwongen om in te grijpen. Maar daarmee zijn de problemen in het schaduwbankieren natuurlijk nog niet opgelost.

Geruchten doen de ronde dat een andere trust niet langer meer in staat is om de beleggers te vergoeden voor hun inleg in een wealth management product. De vrees is levendig dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat nog meer van dergelijke producten overkop zullen gaan.

Het bankroet van "Credit Equals Gold #1" dreigde een lawine van gelijkaardige faillissementen te veroorzaken en dus zag de Chinese centrale bank zich gedwongen om in te grijpen. Maar daarmee zijn de problemen in het schaduwbankieren natuurlijk nog niet opgelost. Geruchten doen de ronde dat een andere trust niet langer meer in staat is om de beleggers te vergoeden voor hun inleg in een wealth management product. De vrees is levendig dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat nog meer van dergelijke producten overkop zullen gaan.