Maar eigenlijk is er niets nieuws onder de zon wat die zeepbellen betreft. Hyman Minsky beschreef 20 jaar geleden al inn zijn boek "Financial Instability Hypothesis" hoe in tijden dat alles economisch goed gaat er overgeïnvesteerd wordt, vaak op basis van aangegane schulden.

Op een bepaald moment kunnen die schulden niet langer door cash flows gedekt worden en dan ontstaat er natuurlijk een probleem. De banken gaan de kredietverstrekking aan banden leggen, waardoor de economie meteen ook een toontje lager gaat zingen. Waarna vervolgens de problemen alleen maar erger worden.

Maar eigenlijk is er niets nieuws onder de zon wat die zeepbellen betreft. Hyman Minsky beschreef 20 jaar geleden al inn zijn boek "Financial Instability Hypothesis" hoe in tijden dat alles economisch goed gaat er overgeïnvesteerd wordt, vaak op basis van aangegane schulden. Op een bepaald moment kunnen die schulden niet langer door cash flows gedekt worden en dan ontstaat er natuurlijk een probleem. De banken gaan de kredietverstrekking aan banden leggen, waardoor de economie meteen ook een toontje lager gaat zingen. Waarna vervolgens de problemen alleen maar erger worden.