Over het afgelopen kalenderjaar steeg de index zoals bekend met 13,4%. Voor dit jaar staat de winst op 14,5%. En dan heeft 2013 nog 7,5 maand te gaan.

Overal lezen we waarschuwingen dat het feest een keer over is en dat er correctie aanstaande is. Jaap van Duijn in zijn wekelijkse column in de Nederlandse krant De Telegraaf bijvoorbeeld afgelopen weekeinde.

Ook technische analisten geven week na week waarschuwingen. Het huidige niveau van de S&P500 versus het 200-daags gemiddelde is bijvoorbeeld nu groot. En dat alleen al zal zorgen voor een daling.

Maar het grote verschil tussen het 200-daags gemiddelde en de huidige koers kan ook worden "opgelost" doordat de beurs de komende weken gelijk blijft.

Over het afgelopen kalenderjaar steeg de index zoals bekend met 13,4%. Voor dit jaar staat de winst op 14,5%. En dan heeft 2013 nog 7,5 maand te gaan. Overal lezen we waarschuwingen dat het feest een keer over is en dat er correctie aanstaande is. Jaap van Duijn in zijn wekelijkse column in de Nederlandse krant De Telegraaf bijvoorbeeld afgelopen weekeinde. Ook technische analisten geven week na week waarschuwingen. Het huidige niveau van de S&P500 versus het 200-daags gemiddelde is bijvoorbeeld nu groot. En dat alleen al zal zorgen voor een daling. Maar het grote verschil tussen het 200-daags gemiddelde en de huidige koers kan ook worden "opgelost" doordat de beurs de komende weken gelijk blijft.