Marc Ostwald, strateeg bij Monument Securities, waarschuwt dat de overheden momenteel met vuur aan het spelen zijn. Volgens Irish Times bekijken de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds hoe dergelijke ingreep alsnog bij toekomstige crisissen kan worden uitgevoerd.

Het aankondigen van een 'haircut' zou de onzekerheid op de financiële markten nog doen toenemen, want het vertrouwen van de beleggers zou een enorme deuk krijgen.

Ze gaan waarschijnlijk niet meer bereid zijn om opnieuw in overheidspapier te beleggen zonder waterdichte garanties. Daardoor zou het internationale financiële systeem er plots helemaal anders gaan uitzien.

Marc Ostwald, strateeg bij Monument Securities, waarschuwt dat de overheden momenteel met vuur aan het spelen zijn. Volgens Irish Times bekijken de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds hoe dergelijke ingreep alsnog bij toekomstige crisissen kan worden uitgevoerd. Het aankondigen van een 'haircut' zou de onzekerheid op de financiële markten nog doen toenemen, want het vertrouwen van de beleggers zou een enorme deuk krijgen. Ze gaan waarschijnlijk niet meer bereid zijn om opnieuw in overheidspapier te beleggen zonder waterdichte garanties. Daardoor zou het internationale financiële systeem er plots helemaal anders gaan uitzien.