Als de centrale banken de geldhoeveelheid verruimen, dus meer geld op de markt gaan aanbieden, dan zal de betreffende valuta in principe in waarde dalen.

Hierdoor zal de waarde van goud, uitgedrukt in bijvoorbeeld dollars of euro's, juist in waarde stijgen.

Sinds de eeuwwisseling voeren de centrale banken, met de FED voorop, een ruim monetair beleid.

Gezien de huidige problemen met de Europese schuldencrisis, is de verwachting dat deze strategie niet stopgezet zal worden. In tegendeel, de verwachting is dat het ruime beleid nog geruime tijd zal voortduren. En dit is gunstig voor de goudprijs.

Ook steeds meer beleggers nemen goud op in hun portefeuille getuige de groeiende posities in goud ETF's. Om een grote mate van zekerheid te krijgen kiezen veel beleggers voor trackers die fysiek goud aankopen dat in de kluis van een bank wordt bewaard.

Als de centrale banken de geldhoeveelheid verruimen, dus meer geld op de markt gaan aanbieden, dan zal de betreffende valuta in principe in waarde dalen. Hierdoor zal de waarde van goud, uitgedrukt in bijvoorbeeld dollars of euro's, juist in waarde stijgen. Sinds de eeuwwisseling voeren de centrale banken, met de FED voorop, een ruim monetair beleid. Gezien de huidige problemen met de Europese schuldencrisis, is de verwachting dat deze strategie niet stopgezet zal worden. In tegendeel, de verwachting is dat het ruime beleid nog geruime tijd zal voortduren. En dit is gunstig voor de goudprijs. Ook steeds meer beleggers nemen goud op in hun portefeuille getuige de groeiende posities in goud ETF's. Om een grote mate van zekerheid te krijgen kiezen veel beleggers voor trackers die fysiek goud aankopen dat in de kluis van een bank wordt bewaard.