In de eerste plaats worden aan het begin van de week de definitieve gegevens over het sentiment onder inkoopmanagers bekend gemaakt.

De voorlopige cijfers waren voor de meeste landen positief en grote bijstellingen zijn daarin niet te verwachten.

Het meest interessante nieuws valt volgens ABN Amro deze week te verwachten op donderdag en vrijdag. Zoals al aangegeven komt donderdag het bestuur van de ECB (evenals overigens in het Verenigd Koninkrijk) bijeen.

ABN Amro verwacht dat dan zal worden besloten om de depositorente en de herfinancieringsrente te verlagen met 0,15%-punt tot respectievelijk -0,15% en 0,1%.

Daarnaast lijkt de vaststelling van een beperkt opkoopprogramma van (eventueel verpakte) bedrijfsleningen aannemelijk. Hiermee zou de ECB tegemoetkomen aan de verwachtingen (en wensen) op de financiële markten om vooral de kredietverlening aan het MKB te stimuleren.

Voorts zullen in Duitsland de industriële orderontvangsten (uit binnen- en buitenland) over april bekend worden gemaakt.

Vrijdag worden in de Verenigde Staten werkgelegenheids- en werkloosheidscijfers gepubliceerd. Dan zal blijken of de sterke trend van maart en april ook in mei wordt gecontinueerd.

In de eerste plaats worden aan het begin van de week de definitieve gegevens over het sentiment onder inkoopmanagers bekend gemaakt. De voorlopige cijfers waren voor de meeste landen positief en grote bijstellingen zijn daarin niet te verwachten. Het meest interessante nieuws valt volgens ABN Amro deze week te verwachten op donderdag en vrijdag. Zoals al aangegeven komt donderdag het bestuur van de ECB (evenals overigens in het Verenigd Koninkrijk) bijeen. ABN Amro verwacht dat dan zal worden besloten om de depositorente en de herfinancieringsrente te verlagen met 0,15%-punt tot respectievelijk -0,15% en 0,1%. Daarnaast lijkt de vaststelling van een beperkt opkoopprogramma van (eventueel verpakte) bedrijfsleningen aannemelijk. Hiermee zou de ECB tegemoetkomen aan de verwachtingen (en wensen) op de financiële markten om vooral de kredietverlening aan het MKB te stimuleren. Voorts zullen in Duitsland de industriële orderontvangsten (uit binnen- en buitenland) over april bekend worden gemaakt. Vrijdag worden in de Verenigde Staten werkgelegenheids- en werkloosheidscijfers gepubliceerd. Dan zal blijken of de sterke trend van maart en april ook in mei wordt gecontinueerd.