Jim Reid van Deutsche Bank heeft een heel aparte visie op de oliemarkt. Niet Syrië maar Libië zal volgens hem de olieprijs door het plafond jagen, de Libische factor is 10 keer belangrijker voor de oliemarkten dan de Syrische. Er heeft zich namelijk een dramatische terugval in de Libische olieproductie voorgedaan.

Libië produceert 10 keer meer olie dan Syrië, dus de gebeurtenissen in dat land zijn van doorslaggevender belang dan die in laatstgenoemd land. In Libië hebben zich de afgelopen weken heel wat productieonderbrekingen voorgedaan, onder andere vanwege interne strijd in dat land.

Jim Reid van Deutsche Bank heeft een heel aparte visie op de oliemarkt. Niet Syrië maar Libië zal volgens hem de olieprijs door het plafond jagen, de Libische factor is 10 keer belangrijker voor de oliemarkten dan de Syrische. Er heeft zich namelijk een dramatische terugval in de Libische olieproductie voorgedaan. Libië produceert 10 keer meer olie dan Syrië, dus de gebeurtenissen in dat land zijn van doorslaggevender belang dan die in laatstgenoemd land. In Libië hebben zich de afgelopen weken heel wat productieonderbrekingen voorgedaan, onder andere vanwege interne strijd in dat land.