Wel in de groeilanden waar een aantal munten een serieuze koerspandoering te verwerken kregen. Het meest in het oog

springend waren de val van de Turkse lira en de Argentijnse peso.

Beleggers zouden massaal geld wegtrekken uit deze

landen en regio's omdat de Amerikaanse centrale bank (onder impuls van een verbeterende Amerikaanse economie) een

wat minder soepel monetair beleid gaat voeren.

Tegen dit soort van redeneringen kunnen we volgens Geert Van Herck weinig inbrengen. Tenzij het feit dat de beurzen vorig jaar zeer sterk gepresteerd hebben (lees : de koersen zijn fors gestegen) terwijl de winstverwachtingen naar beneden gingen (of ter plaatse bleven trappelen).

Gevolg was een stijging van de koers/winstverhouding die blijkbaar iets te ver is gegaan.

Want wie tussen de lijnen van de recente resultatenpublicaties leest, merkt toch de nodige voorzichtigheid t.a.v. 2014 langs

de kant van de CEO's.

Deze week komen een rist bekende bedrijven (zoals Apple) met resultaten en zullen we meer te weten komen over de perspectieven voor dit jaar.

Ondertussen geeft Van Herck de raad rustig te blijven (de S&P 500 en Euro Stoxx 50 hebben nog geen kritische steunniveaus neerwaarts doorbroken). Focus op de trend die nog steeds stijgend is.

Wel in de groeilanden waar een aantal munten een serieuze koerspandoering te verwerken kregen. Het meest in het oog springend waren de val van de Turkse lira en de Argentijnse peso. Beleggers zouden massaal geld wegtrekken uit deze landen en regio's omdat de Amerikaanse centrale bank (onder impuls van een verbeterende Amerikaanse economie) een wat minder soepel monetair beleid gaat voeren. Tegen dit soort van redeneringen kunnen we volgens Geert Van Herck weinig inbrengen. Tenzij het feit dat de beurzen vorig jaar zeer sterk gepresteerd hebben (lees : de koersen zijn fors gestegen) terwijl de winstverwachtingen naar beneden gingen (of ter plaatse bleven trappelen). Gevolg was een stijging van de koers/winstverhouding die blijkbaar iets te ver is gegaan. Want wie tussen de lijnen van de recente resultatenpublicaties leest, merkt toch de nodige voorzichtigheid t.a.v. 2014 langs de kant van de CEO's. Deze week komen een rist bekende bedrijven (zoals Apple) met resultaten en zullen we meer te weten komen over de perspectieven voor dit jaar. Ondertussen geeft Van Herck de raad rustig te blijven (de S&P 500 en Euro Stoxx 50 hebben nog geen kritische steunniveaus neerwaarts doorbroken). Focus op de trend die nog steeds stijgend is.