Zo lijkt de uitleg dat de aangekondigde verkoop van 400 ton goud uit de kluizen van de Cypriotische centrale bank weinig waarschijnlijk, want deze deal is nog niet rond. Ex-congreslid Ron Paul heeft echter een heel andere verklaring voor wat er met het goud gebeurde.

Niemand minder dan de regering van Barack Obama zou verantwoordelijk zijn voor de daling van de goudprijs. Het vroegere congreslid denkt dat het aanbod van 53.000 contracten op de Comex afkomstig was van de Working Group on Financial Markets, een organisatie die rechtstreeks onder controle van de president staat. Waarom Washington belang zou hebben met een lagere goudprijs, is echter niet helemaal duidelijk.

Zo lijkt de uitleg dat de aangekondigde verkoop van 400 ton goud uit de kluizen van de Cypriotische centrale bank weinig waarschijnlijk, want deze deal is nog niet rond. Ex-congreslid Ron Paul heeft echter een heel andere verklaring voor wat er met het goud gebeurde. Niemand minder dan de regering van Barack Obama zou verantwoordelijk zijn voor de daling van de goudprijs. Het vroegere congreslid denkt dat het aanbod van 53.000 contracten op de Comex afkomstig was van de Working Group on Financial Markets, een organisatie die rechtstreeks onder controle van de president staat. Waarom Washington belang zou hebben met een lagere goudprijs, is echter niet helemaal duidelijk.