Integendeel zelfs, niet het inflatie- maar wel het deflatiegevaar heeft steeds scherpere vormen aangenomen. De kans is klein dat we op korte of middellange termijn een doorbraak van de inflatie krijgen, zodat vanuit die hoek geen impulsen voor het goud verwacht moeten worden.

Niet inflatie maar wel schuldenafbouw zal volgens Tyler Durden de goudprijs door het plafond jagen. Door het afbouwen van de schulden zal een einde komen aan het tijdperk van Keynesiaanse geldcreatie en dat is een evolutie die alleen in het voordeel van de goudprijs kan spelen.

Integendeel zelfs, niet het inflatie- maar wel het deflatiegevaar heeft steeds scherpere vormen aangenomen. De kans is klein dat we op korte of middellange termijn een doorbraak van de inflatie krijgen, zodat vanuit die hoek geen impulsen voor het goud verwacht moeten worden. Niet inflatie maar wel schuldenafbouw zal volgens Tyler Durden de goudprijs door het plafond jagen. Door het afbouwen van de schulden zal een einde komen aan het tijdperk van Keynesiaanse geldcreatie en dat is een evolutie die alleen in het voordeel van de goudprijs kan spelen.