Misschien is het antwoord op deze vraag eenvoudiger dan gedacht. De Nederlander heeft gedacht goed te doen door eerlijk de waarheid te zeggen. Dat getuigt van een zekere vorm van naïviteit, want de waarheid kan in sommige gevallen meer kwaad doen dan gewoon rond de pot te blijven draaien.

Dijsselbloem had zich kunnen spiegelen aan de voormalige Amerikaanse FED-president Alan Greenspan. Die verklaarde ooit dat wanneer iedereen denkt de boodschap te hebben begrepen die waarschijnlijk niet duidelijk genoeg is gebracht. Dijsselbloem heeft dus blijkbaar nog heel wat te leren.

Misschien is het antwoord op deze vraag eenvoudiger dan gedacht. De Nederlander heeft gedacht goed te doen door eerlijk de waarheid te zeggen. Dat getuigt van een zekere vorm van naïviteit, want de waarheid kan in sommige gevallen meer kwaad doen dan gewoon rond de pot te blijven draaien. Dijsselbloem had zich kunnen spiegelen aan de voormalige Amerikaanse FED-president Alan Greenspan. Die verklaarde ooit dat wanneer iedereen denkt de boodschap te hebben begrepen die waarschijnlijk niet duidelijk genoeg is gebracht. Dijsselbloem heeft dus blijkbaar nog heel wat te leren.