Dat is ongeveer het dubbele van wat algemeen als gezond wordt aanvaard. Tot dusver zijn de Amerikaanse vastgoedprijzen gemiddeld met 30% gedaald en een betrouwbare bodem lijkt nog niet in zicht te zijn.

Uit een onderzoek uitgevoerd door Robert J. Shiller en Karl E. Case bleek dat de doorsnee Amerikaan rekende op een stijging van de huizenprijzen met gemiddeld 10% in het komende decennium.

Bob Walters, chief economist bij online mortgage bedrijf Quicken, wijst er op dat vastgoed zowel in de jaren 70 als de jaren 80 een goede bescherming boden tegen inflatie.

Hij is van mening dat de vastgoedcrisis maar een litteken gaat achterlaten vergelijkbaar met dat van de Grote Depressie. Ook die raakte uiteindelijk vergeten.

Walters verwacht dat de huizenprijzen weldra weer gaan stijgen. Sommige markten - hij geeft als voorbeeld Arizona - zullen echter niet of slechts na zeer lange tijd herstellen simpelweg omdat er onvoldoende vraag is.

Dat is ongeveer het dubbele van wat algemeen als gezond wordt aanvaard. Tot dusver zijn de Amerikaanse vastgoedprijzen gemiddeld met 30% gedaald en een betrouwbare bodem lijkt nog niet in zicht te zijn. Uit een onderzoek uitgevoerd door Robert J. Shiller en Karl E. Case bleek dat de doorsnee Amerikaan rekende op een stijging van de huizenprijzen met gemiddeld 10% in het komende decennium. Bob Walters, chief economist bij online mortgage bedrijf Quicken, wijst er op dat vastgoed zowel in de jaren 70 als de jaren 80 een goede bescherming boden tegen inflatie. Hij is van mening dat de vastgoedcrisis maar een litteken gaat achterlaten vergelijkbaar met dat van de Grote Depressie. Ook die raakte uiteindelijk vergeten. Walters verwacht dat de huizenprijzen weldra weer gaan stijgen. Sommige markten - hij geeft als voorbeeld Arizona - zullen echter niet of slechts na zeer lange tijd herstellen simpelweg omdat er onvoldoende vraag is.