Het vinden van een asset klasse die voldoende afdekking biedt in een inflatiescenario blijkt niet zo makkelijk te zijn. De beste strategie is het omruilen van obligaties in bezit naar obligaties met een hogere rentevoet wanneer de inflatie en dus ook de rente aantrekt.

Uit onderzoek is gebleken dat in de periode tussen 1966 en 1981 de U.S. government bonds met een looptijd van vijf jaar relatief goed stand hebben gehouden. Die periode geldt algemeen als de slechtste omgeving voor een belegging in obligaties uit de geschiedenis, met daarbij echter toch de opmerking dat het goud ook in die periode goed heeft gepresteerd.

Het vinden van een asset klasse die voldoende afdekking biedt in een inflatiescenario blijkt niet zo makkelijk te zijn. De beste strategie is het omruilen van obligaties in bezit naar obligaties met een hogere rentevoet wanneer de inflatie en dus ook de rente aantrekt. Uit onderzoek is gebleken dat in de periode tussen 1966 en 1981 de U.S. government bonds met een looptijd van vijf jaar relatief goed stand hebben gehouden. Die periode geldt algemeen als de slechtste omgeving voor een belegging in obligaties uit de geschiedenis, met daarbij echter toch de opmerking dat het goud ook in die periode goed heeft gepresteerd.