In de VS lijken de gesprekken over een verlenging van de loopbaan van de werknemers in een stroomversnelling te raken. Enkele topmanagers, verenigd in de Business Roundtable, hebben er bij het Congres op aangedrongen dat de Social Security and Medicare maatregelen zouden worden opgetrokken tot de leeftijd 70 jaar. Pas vanaf die leeftijd zou er beroep kunnen worden gedaan op de voorzieningen voor ouderen.

Momenteel bedraagt die leeftijd 67 jaar. President John Engler van de Business Roundtable drong er bij president Barack Obama op aan om de vraag voor een verlenging van de leeftijd ernstig te nemen, tenminste wanneer hij de situatie in de gezondheidssector niet uit de hand wil zien lopen.

Het spreekt vanzelf dat de maatregelen niet populair zijn bij de Amerikaanse bevolking. Obama zal dan ook bijzonder behoedzaam te werk moeten gaan wanneer hij op de vraag van de CEO's wil ingaan. In de VS is verlenging van de carrière tenminste toch al een gespreksonderwerp, in eigen land zijn we nog niet zo ver.

In de VS lijken de gesprekken over een verlenging van de loopbaan van de werknemers in een stroomversnelling te raken. Enkele topmanagers, verenigd in de Business Roundtable, hebben er bij het Congres op aangedrongen dat de Social Security and Medicare maatregelen zouden worden opgetrokken tot de leeftijd 70 jaar. Pas vanaf die leeftijd zou er beroep kunnen worden gedaan op de voorzieningen voor ouderen. Momenteel bedraagt die leeftijd 67 jaar. President John Engler van de Business Roundtable drong er bij president Barack Obama op aan om de vraag voor een verlenging van de leeftijd ernstig te nemen, tenminste wanneer hij de situatie in de gezondheidssector niet uit de hand wil zien lopen. Het spreekt vanzelf dat de maatregelen niet populair zijn bij de Amerikaanse bevolking. Obama zal dan ook bijzonder behoedzaam te werk moeten gaan wanneer hij op de vraag van de CEO's wil ingaan. In de VS is verlenging van de carrière tenminste toch al een gespreksonderwerp, in eigen land zijn we nog niet zo ver.