Tegen die datum moet de regering in Athene met overtuigende maatregelen uitgepakt hebben. Volgens Dan McCrum, columnist bij de Financial Times, is van mening dat Griekenland hoe dan ook steun zal nodig hebben.

Het zal echter niet zo genoemd worden, hoewel het daadwerkelijk op een steunoperatie gaat neerkomen. Griekenland is echter geen alleenstaand geval, ook andere PIIGS-landen zullen externe hulp nodig hebben.

McCrum sluit niet uit dat ook Portugal, Spanje, Italië en/of Ierland voor hulp gaan aankloppen. In feite zal de Duitse belastingbetaler kunnen gaan opdraaien voor de minder productieve Europese medeburgers.

Los van de affaire Griekenland gelooft McCrum niet in het uiteenvallen van de eurozone. Er is te lang aan het Europees project gewerkt om het verloren te laten gaan. Bovendien zal een zwakkere euro de positie van ons exportgerichte bedrijven versterken.

Tegen die datum moet de regering in Athene met overtuigende maatregelen uitgepakt hebben. Volgens Dan McCrum, columnist bij de Financial Times, is van mening dat Griekenland hoe dan ook steun zal nodig hebben. Het zal echter niet zo genoemd worden, hoewel het daadwerkelijk op een steunoperatie gaat neerkomen. Griekenland is echter geen alleenstaand geval, ook andere PIIGS-landen zullen externe hulp nodig hebben. McCrum sluit niet uit dat ook Portugal, Spanje, Italië en/of Ierland voor hulp gaan aankloppen. In feite zal de Duitse belastingbetaler kunnen gaan opdraaien voor de minder productieve Europese medeburgers. Los van de affaire Griekenland gelooft McCrum niet in het uiteenvallen van de eurozone. Er is te lang aan het Europees project gewerkt om het verloren te laten gaan. Bovendien zal een zwakkere euro de positie van ons exportgerichte bedrijven versterken.