Dat er aan taperen wordt gedacht, bleek uit de verslagen van de laatste meeting van het FOMC. Als de FED stopt met het terugschroeven van de maatregelen die de economie moeten ondersteunen, daalt in theorie het inflatiegevaar en dat is natuurlijk geen goed nieuws voor het goud.

Maar volgens Commerzbank is niet alleen de FED verantwoordelijk voor de nieuwe prijsval bij het goud. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa waren de inflatiecijfers voor de maand oktober extreem laag, wat betekent dat de reële rente hoger is dan ze op het eerste gezicht lijkt. Ook daardoor verliest het goud aan aantrekkingskracht.

Dat er aan taperen wordt gedacht, bleek uit de verslagen van de laatste meeting van het FOMC. Als de FED stopt met het terugschroeven van de maatregelen die de economie moeten ondersteunen, daalt in theorie het inflatiegevaar en dat is natuurlijk geen goed nieuws voor het goud. Maar volgens Commerzbank is niet alleen de FED verantwoordelijk voor de nieuwe prijsval bij het goud. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa waren de inflatiecijfers voor de maand oktober extreem laag, wat betekent dat de reële rente hoger is dan ze op het eerste gezicht lijkt. Ook daardoor verliest het goud aan aantrekkingskracht.