De Indiërs kochten zoveel goud dat de overheid zich gedwongen zal om draconische maatregelen te treffen om de import van goud af te remmen. De situatie is op een dusdanige manier uit de hand gelopen dat het smokkelen van goud de snelst groeiende industrie van het land is geworden.

Maar ook Pakistan zag zich genoodzaakt om paal en perk te stellen aan de massale import van goud. In de zomer van vorig jaar greep de regering in met beperkende maatregelen. Op dat moment was de import van goud dubbel zo hoog als in dezelfde periode in 2012.

De Indiërs kochten zoveel goud dat de overheid zich gedwongen zal om draconische maatregelen te treffen om de import van goud af te remmen. De situatie is op een dusdanige manier uit de hand gelopen dat het smokkelen van goud de snelst groeiende industrie van het land is geworden. Maar ook Pakistan zag zich genoodzaakt om paal en perk te stellen aan de massale import van goud. In de zomer van vorig jaar greep de regering in met beperkende maatregelen. Op dat moment was de import van goud dubbel zo hoog als in dezelfde periode in 2012.