Carl Weinberg, stichter en chief economist van High Frequency Economics, wijst er op dat buiten de Verenigde Staten de politiek van monetaire verruiming nauwelijks invloed heeft gehad op de geldhoeveelheid. Het vers gedrukte geld zoekt dus zijn weg naar welbepaalde bestemmingen.

Weinberg is er bovendien niet zeker van dat er op de beurzen sprake is van irrationale overdrijvingen, dan wel van een overaanbod aan cash. Jammer genoeg bestaan er geen betrouwbare data die het één dan wel het ander zwart op wit kunnen aantonen.

Carl Weinberg, stichter en chief economist van High Frequency Economics, wijst er op dat buiten de Verenigde Staten de politiek van monetaire verruiming nauwelijks invloed heeft gehad op de geldhoeveelheid. Het vers gedrukte geld zoekt dus zijn weg naar welbepaalde bestemmingen. Weinberg is er bovendien niet zeker van dat er op de beurzen sprake is van irrationale overdrijvingen, dan wel van een overaanbod aan cash. Jammer genoeg bestaan er geen betrouwbare data die het één dan wel het ander zwart op wit kunnen aantonen.