Het huidige monetaire experiment zal tal van onverwachte gevolgen hebben waarvan de omvang momenteel onmogelijk valt vast te stellen. Maar dat de centrale banken de zaak over de top hebben geduwd, staat als een paal boven water. Bovendien blijken ze nog altijd de gemaakte fouten niet ingezien hebben.

Durden vreest dat het eindspel is ingezet, eindspel waarvan niemand durft te voorspellen hoe het zal eindigen. Goud biedt volgens hem als alternatief voor waardeloos papieren geld een goede bescherming in periodes van inflatie en andere worst case scenario's.

Het huidige monetaire experiment zal tal van onverwachte gevolgen hebben waarvan de omvang momenteel onmogelijk valt vast te stellen. Maar dat de centrale banken de zaak over de top hebben geduwd, staat als een paal boven water. Bovendien blijken ze nog altijd de gemaakte fouten niet ingezien hebben. Durden vreest dat het eindspel is ingezet, eindspel waarvan niemand durft te voorspellen hoe het zal eindigen. Goud biedt volgens hem als alternatief voor waardeloos papieren geld een goede bescherming in periodes van inflatie en andere worst case scenario's.