Niets is volgens de bekende Amerikaanse econoom Bob Shiller echter minder waar. De wereld rondom ons is gevuld met zeepbellen, waarvan sommigen tot dusver nog altijd niet (h)erkend zijn. In sommige landen zijn er nog altijd vastgoedzeepbellen, maar daar stopt het niet mee.

Bob Shiller zette een aantal potentiële zeepbellen op een rijtje: goud, zilver, obligaties, aandelen enzovoort. Speculatieve zeepbellen hebben de vervelende gewoonte om slecht af te lopen, maar aan zeepbellenfenomenen is nog iets zeer vervelends verbonden. Niemand kan voorspellen wanneer we het zeepbellenstadium voorbij zijn, pas achteraf kan een bilan opgemaakt worden.

Niets is volgens de bekende Amerikaanse econoom Bob Shiller echter minder waar. De wereld rondom ons is gevuld met zeepbellen, waarvan sommigen tot dusver nog altijd niet (h)erkend zijn. In sommige landen zijn er nog altijd vastgoedzeepbellen, maar daar stopt het niet mee. Bob Shiller zette een aantal potentiële zeepbellen op een rijtje: goud, zilver, obligaties, aandelen enzovoort. Speculatieve zeepbellen hebben de vervelende gewoonte om slecht af te lopen, maar aan zeepbellenfenomenen is nog iets zeer vervelends verbonden. Niemand kan voorspellen wanneer we het zeepbellenstadium voorbij zijn, pas achteraf kan een bilan opgemaakt worden.