Niemand is nog te groot om niet failliet te mogen gaan. CEO Jamie Dimon van JP Morgan Chase is van mening dat het faillissement van een land als Griekenland zelfs geen catastrofe hoeft te betekenen.

Het probleem was volgens Dimon dat in 2008 te veel financiële instellingen op hetzelfde moment over kop dreigden te gaan.

Er was Lehman Brothers, er was AIG, maar enkele jaren voordien zouden individuele faillissementen van deze bedrijven weinig problemen opgeleverd hebben. Dat is ook nu niet meer het geval, aldus Dimon.

Niemand is nog te groot om niet failliet te mogen gaan. CEO Jamie Dimon van JP Morgan Chase is van mening dat het faillissement van een land als Griekenland zelfs geen catastrofe hoeft te betekenen. Het probleem was volgens Dimon dat in 2008 te veel financiële instellingen op hetzelfde moment over kop dreigden te gaan. Er was Lehman Brothers, er was AIG, maar enkele jaren voordien zouden individuele faillissementen van deze bedrijven weinig problemen opgeleverd hebben. Dat is ook nu niet meer het geval, aldus Dimon.