Niemand is gebaat bij een verdeeld Europa. Mats Persson, directeur van de Open Europe think tank, is van mening dat de meeste Europeanen minder Europa maar wel een beter Europa willen. Wanneer ze dat niet krijgen, kan dit nog voor hoogoplopende spanningen kunnen leiden.

Persson merkt nu dat de parlementsleden de kans krijgen om te tonen dat ze Europa inderdaad in de juiste richting kunnen loodsen. Het is nu zaak om geen tijd te verliezen, zoniet zal het anti-Europa sentiment in de komende maanden en jaren alleen maar toenemen. Herman Van Rompuy zal het daar ongetwijfeld mee eens.

Niemand is gebaat bij een verdeeld Europa. Mats Persson, directeur van de Open Europe think tank, is van mening dat de meeste Europeanen minder Europa maar wel een beter Europa willen. Wanneer ze dat niet krijgen, kan dit nog voor hoogoplopende spanningen kunnen leiden. Persson merkt nu dat de parlementsleden de kans krijgen om te tonen dat ze Europa inderdaad in de juiste richting kunnen loodsen. Het is nu zaak om geen tijd te verliezen, zoniet zal het anti-Europa sentiment in de komende maanden en jaren alleen maar toenemen. Herman Van Rompuy zal het daar ongetwijfeld mee eens.