Anderzijds daalde de participatiegraad echter tot 62,80% en dat was het laagste niveau sinds 1978. Voorlopig valt echter moeilijk te zeggen in welke mate de daling van de participatiegraad op rekening mag worden geschreven van baby boomers die met pensioen zijn gegaan.

Zach Karabell van Envestnet had zo zijn twijfels bij het nieuws. Niemand is echt tevreden over de Amerikaanse werkloosheidscijfers. Maar liefst 800.000 Amerikanen nemen niet langer deel aan de arbeidsmarkt. Daarenboven is een groot deel van de nieuwe jobs slecht betaald. Echt reden tot juichen is er dus zeker niet.

Anderzijds daalde de participatiegraad echter tot 62,80% en dat was het laagste niveau sinds 1978. Voorlopig valt echter moeilijk te zeggen in welke mate de daling van de participatiegraad op rekening mag worden geschreven van baby boomers die met pensioen zijn gegaan. Zach Karabell van Envestnet had zo zijn twijfels bij het nieuws. Niemand is echt tevreden over de Amerikaanse werkloosheidscijfers. Maar liefst 800.000 Amerikanen nemen niet langer deel aan de arbeidsmarkt. Daarenboven is een groot deel van de nieuwe jobs slecht betaald. Echt reden tot juichen is er dus zeker niet.