Felix Adam, currencies analyst bij ACT Currency Partners in Zurich, is van mening dat de Europese eenheidsmunt weliswaar ideal is voor de handel in goederen en voor de prijszetting er van, maar niemand durft te voorspellen wat er op langere termijn met de euro gaat gebeuren.

Momenteel is het niet echt duidelijk welke factoren de euro in beweging kunnen brengen, maar hetzelfde geldt voor de dollar.

Zowel in de Europese Unie als in de Verenigde Staten spelen politieke factoren een rol en politiek wordt nu eenmaal gekenmerkt door een zekere mate van onvoorspelbaarhied.

Euro kan in range van 1,25 tot 1,35 dollar standhouden

Volgens Adam kan de euro kan in een range van 1,25 tot 1,35 dollar standhouden, maar op langere termijn kan de euro wat verzwakken.

Veel analisten zijn van mening dat de euro moet verzwakken om de Europese exportpositie te helpen versterken. De bedrijfswereld zou gebaat zijn met een zwakkere euro.

Felix Adam, currencies analyst bij ACT Currency Partners in Zurich, is van mening dat de Europese eenheidsmunt weliswaar ideal is voor de handel in goederen en voor de prijszetting er van, maar niemand durft te voorspellen wat er op langere termijn met de euro gaat gebeuren. Momenteel is het niet echt duidelijk welke factoren de euro in beweging kunnen brengen, maar hetzelfde geldt voor de dollar. Zowel in de Europese Unie als in de Verenigde Staten spelen politieke factoren een rol en politiek wordt nu eenmaal gekenmerkt door een zekere mate van onvoorspelbaarhied. Euro kan in range van 1,25 tot 1,35 dollar standhouden Volgens Adam kan de euro kan in een range van 1,25 tot 1,35 dollar standhouden, maar op langere termijn kan de euro wat verzwakken. Veel analisten zijn van mening dat de euro moet verzwakken om de Europese exportpositie te helpen versterken. De bedrijfswereld zou gebaat zijn met een zwakkere euro.