Ongeveer een maand geleden stelde Fleckenstein dat de FED de controle over de obligatiemarkt was kwijtgespeeld. Het financieel systeem werd ondermijnd met landmijnen, met als gevolg dat de beleggers op de toppen van de tenen moeten lopen om ongevallen te vermijden.

Dat de controle over de obligatiemarkt weg is, zal blijken als de FED probeert te taperen en daar maar niet in slaagt. Een ander scenario is taperen en vervolgens die maatregel opnieuw moet terugschroeven. Niemand anders dan de FED zelf is de kern van het probleem, aldus Fleckenstein.

Ongeveer een maand geleden stelde Fleckenstein dat de FED de controle over de obligatiemarkt was kwijtgespeeld. Het financieel systeem werd ondermijnd met landmijnen, met als gevolg dat de beleggers op de toppen van de tenen moeten lopen om ongevallen te vermijden. Dat de controle over de obligatiemarkt weg is, zal blijken als de FED probeert te taperen en daar maar niet in slaagt. Een ander scenario is taperen en vervolgens die maatregel opnieuw moet terugschroeven. Niemand anders dan de FED zelf is de kern van het probleem, aldus Fleckenstein.