Europa heeft Griekenland op de obligatiemarkten inmiddels vaarwel heeft gezegd. Het land hangt enkel nog aan de financiële beademingsmachine.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "We verwachten dat het land binnen afzienbare termijn uit de Europese Unie gezet kan worden. Het feit dat Griekenland nog deel uitmaakt van de eurozone, heeft volgens ons te maken met de aanhoudende crisis in de overige Europese landen. Men wil geen schokeffect teweeg brengen door de Grieken te dumpen. Eens de financiële storm in Europa is gaan liggen, dan verwachten we een Griekse exit. Maar dat zien we voorlopig nog niet gebeuren."

Europa heeft Griekenland op de obligatiemarkten inmiddels vaarwel heeft gezegd. Het land hangt enkel nog aan de financiële beademingsmachine. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "We verwachten dat het land binnen afzienbare termijn uit de Europese Unie gezet kan worden. Het feit dat Griekenland nog deel uitmaakt van de eurozone, heeft volgens ons te maken met de aanhoudende crisis in de overige Europese landen. Men wil geen schokeffect teweeg brengen door de Grieken te dumpen. Eens de financiële storm in Europa is gaan liggen, dan verwachten we een Griekse exit. Maar dat zien we voorlopig nog niet gebeuren."