Volgens Sarkozy zijn 'dit maatregelen die niet zo drastisch zijn als een militair ingrijpen'. Of men hiermee ook een oorlog uitsluit, valt ernstig te betwijfelen. De aangekondigde acties halen de zuurstof uit de Iraanse maatschappij.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Dergelijke maatregelen zullen vooral de Iraanse bevolking treffen, waardoor de regering een vrijbrief krijgt voor een escalatie van het conflict. Een effectieve sluiting van de Straat van Hormuz zal de prijs van olie naar astronomische niveaus katapulteren. En we hebben hierin nog niet eens de inmenging van Israël of de VS vermeld. We zien voorlopig geen uitweg in het conflict. Een confrontatie zit in de kaarten. Militaire acties zullen niet enkel de olietoevoer uit Iran afsluiten, maar ook de rest van de oliemarkt onder druk zetten. We houden rekening met een prijs van olie ver boven 150 dollar per vat: zoek nu dekking in energiegerelateerde activa!"

Volgens Sarkozy zijn 'dit maatregelen die niet zo drastisch zijn als een militair ingrijpen'. Of men hiermee ook een oorlog uitsluit, valt ernstig te betwijfelen. De aangekondigde acties halen de zuurstof uit de Iraanse maatschappij. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Dergelijke maatregelen zullen vooral de Iraanse bevolking treffen, waardoor de regering een vrijbrief krijgt voor een escalatie van het conflict. Een effectieve sluiting van de Straat van Hormuz zal de prijs van olie naar astronomische niveaus katapulteren. En we hebben hierin nog niet eens de inmenging van Israël of de VS vermeld. We zien voorlopig geen uitweg in het conflict. Een confrontatie zit in de kaarten. Militaire acties zullen niet enkel de olietoevoer uit Iran afsluiten, maar ook de rest van de oliemarkt onder druk zetten. We houden rekening met een prijs van olie ver boven 150 dollar per vat: zoek nu dekking in energiegerelateerde activa!"