De opwaartse versnelling werd ingezet na de Griekse deal. Beleggers begrijpen dat centrale banken geen andere uitweg zien (voor de schulden) dan te printen. Zoals we hier regelmatig herhaalden, zal goud in een dergelijk klimaat blijven oplopen.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Wat echter steeds meer opvalt, is het achterblijven van de goudmijnsector op de beurs. Goudmijnaandelen komen al maanden niet meer van hun plek. Voor beleggers was er te veel risico aan verbonden: deflatoire krachten, bedrijfsmatige risico's, liquiditeitsproblemen, ... Het zijn op zich begrijpelijke zorgen, maar ondertussen zakken de waarderingen door de figuurlijke bodem. Marktleiders zoals Barrick Gold of Newmont Mining handelen aan K/W's van amper 10x. De HUI index, een verzameling van goud- en zilvermijnaandelen, noteert aan 15 maal de winst. Historisch gezien werd de index altijd aan meer dan 20x de winst verhandeld. De belangrijkste reden voor het achterblijven zit bij de verantwoordelijke analisten. Terwijl de goudprijs vandaag aan bijna 1800 dollar wordt verkocht, zit in hun waarderingsmodellen een gemiddelde prijs van goud van amper $1300 verwerkt voor de komende jaren. Als de analisten hun goudprijs optrekken naar de nieuwe realiteit, dan zullen de goudmijnaandelen een indrukwekkende rally ondergaan op de beurs. Kwalitatieve (midcap) goudmijnaandelen verkrijgen dan de voorkeur!"

De opwaartse versnelling werd ingezet na de Griekse deal. Beleggers begrijpen dat centrale banken geen andere uitweg zien (voor de schulden) dan te printen. Zoals we hier regelmatig herhaalden, zal goud in een dergelijk klimaat blijven oplopen. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Wat echter steeds meer opvalt, is het achterblijven van de goudmijnsector op de beurs. Goudmijnaandelen komen al maanden niet meer van hun plek. Voor beleggers was er te veel risico aan verbonden: deflatoire krachten, bedrijfsmatige risico's, liquiditeitsproblemen, ... Het zijn op zich begrijpelijke zorgen, maar ondertussen zakken de waarderingen door de figuurlijke bodem. Marktleiders zoals Barrick Gold of Newmont Mining handelen aan K/W's van amper 10x. De HUI index, een verzameling van goud- en zilvermijnaandelen, noteert aan 15 maal de winst. Historisch gezien werd de index altijd aan meer dan 20x de winst verhandeld. De belangrijkste reden voor het achterblijven zit bij de verantwoordelijke analisten. Terwijl de goudprijs vandaag aan bijna 1800 dollar wordt verkocht, zit in hun waarderingsmodellen een gemiddelde prijs van goud van amper $1300 verwerkt voor de komende jaren. Als de analisten hun goudprijs optrekken naar de nieuwe realiteit, dan zullen de goudmijnaandelen een indrukwekkende rally ondergaan op de beurs. Kwalitatieve (midcap) goudmijnaandelen verkrijgen dan de voorkeur!"