Zo kwam de werkloosheid in november uit boven 20 procent, een stijging van 18 procent een maand voordien. Hiermee ligt de Griekse werkloosheid dubbel zo hoog als het Europese gemiddelde.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Het vertrouwen onder de Griekse bevolking zit in een zware depressie. Op een schaal van nul tot -100 zitten we vandaag al aan -80 indexpunten! Daarenboven zijn er maar weinig elementen die wijzen op enige verbetering. De industriële productie daalde in de afgelopen maanden telkens met 10 procent of meer. Aan het huidige tempo zal de industrie binnen enkele jaren quasi onbestaande zijn. Het mist zijn effect op de Griekse economie niet: de BBP daalt jaar op jaar met 5% en meer! Er resteren nog maar weinig opties voor Griekenland. Een kwijtschelding van de meeste schuld brengt weinig soelaas, want de Grieken zouden binnen een 5-tal jaren opnieuw tot over hun oren in de schulden zitten. Griekenland lijkt steeds meer op de 'Titanic in de Europese oceaan'."

Zo kwam de werkloosheid in november uit boven 20 procent, een stijging van 18 procent een maand voordien. Hiermee ligt de Griekse werkloosheid dubbel zo hoog als het Europese gemiddelde. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Het vertrouwen onder de Griekse bevolking zit in een zware depressie. Op een schaal van nul tot -100 zitten we vandaag al aan -80 indexpunten! Daarenboven zijn er maar weinig elementen die wijzen op enige verbetering. De industriële productie daalde in de afgelopen maanden telkens met 10 procent of meer. Aan het huidige tempo zal de industrie binnen enkele jaren quasi onbestaande zijn. Het mist zijn effect op de Griekse economie niet: de BBP daalt jaar op jaar met 5% en meer! Er resteren nog maar weinig opties voor Griekenland. Een kwijtschelding van de meeste schuld brengt weinig soelaas, want de Grieken zouden binnen een 5-tal jaren opnieuw tot over hun oren in de schulden zitten. Griekenland lijkt steeds meer op de 'Titanic in de Europese oceaan'."