Zo zou het minimumloon verlaagd worden met 20 à 22 procent, zullen er 15.000 overheidsbanen geschrapt worden en wordt er aan de pensioenen gesleuteld.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Dit allemaal om het noodzakelijke bedrag van 130 miljard euro van Europa te krijgen. Zonder dit geld is Griekenland tegen eind maart failliet. We twijfelen er niet aan: als het aan Europa ligt, dan krijgen de Grieken hun geld. Dat is geen probleem, want de ECB kan de euro's simpelweg bijdrukken, Athene kan dat niet. Mario Draghi, hoofd van de ECB, liet dit al tussen de lijnen door verstaan. Dus de Grieken zullen hun centen krijgen, maar de echte vraag is: gaat het werken in Griekenland? Het realistische antwoord luidt 'neen'. Zelfs na de cruciale besparingen, is de Griekse staat niet in staat om zichzelf uit de schulden te werken. Meer nog, tegen 2020 (en wellicht eerder) moet men alweer op bedelronde door Europa. En dan gaan we er vanuit dat de Griekse politiek geen interne problemen meer veroorzaakt. Nieuwe stakingen en betogingen staan namelijk al in de planning bij de Griekse bevolking."

Zo zou het minimumloon verlaagd worden met 20 à 22 procent, zullen er 15.000 overheidsbanen geschrapt worden en wordt er aan de pensioenen gesleuteld. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Dit allemaal om het noodzakelijke bedrag van 130 miljard euro van Europa te krijgen. Zonder dit geld is Griekenland tegen eind maart failliet. We twijfelen er niet aan: als het aan Europa ligt, dan krijgen de Grieken hun geld. Dat is geen probleem, want de ECB kan de euro's simpelweg bijdrukken, Athene kan dat niet. Mario Draghi, hoofd van de ECB, liet dit al tussen de lijnen door verstaan. Dus de Grieken zullen hun centen krijgen, maar de echte vraag is: gaat het werken in Griekenland? Het realistische antwoord luidt 'neen'. Zelfs na de cruciale besparingen, is de Griekse staat niet in staat om zichzelf uit de schulden te werken. Meer nog, tegen 2020 (en wellicht eerder) moet men alweer op bedelronde door Europa. En dan gaan we er vanuit dat de Griekse politiek geen interne problemen meer veroorzaakt. Nieuwe stakingen en betogingen staan namelijk al in de planning bij de Griekse bevolking."