WTI crude olie, de Amerikaanse tegenhanger, handelt op een fractie van 110 dollar per vat. Deze prijs is verder verwijderd van de voorgaande top, maar ook hier is de trend duidelijk opwaarts gericht.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Door de oplopende spanningen omtrent Iran (Westerse boycot tegen het Iraans nucleair programma) in combinatie met de verbeterde economische omstandigheden in de VS, verkiezen meer beleggers een positie in olie. Voeg daarbij het extreem soepel beleid van de Westerse centrale banken en de grotere olievraag vanuit de groeimarkten (China), en we hebben een recept voor almaar hogere olieprijzen zowel op korte als langere termijn. Toch verwachten we niet dat de prijs van olie op korte termijn fors gaat stijgen. Een snelle stijging van de olieprijs kan het economisch herstel de kop indrukken, met alle gevolgen voor de prijszetting. Dat zien de olieproducerende niet graag gebeuren. Ook in de VS kunnen ze een snelle prijsstijging van olie missen als kiespijn. Er staan presidentsverkiezingen op til, wat de stemming serieus kan beïnvloeden. Momenteel wordt er al alles in het werk gesteld om de prijzen aan de pomp minder hard te laten oplopen."

WTI crude olie, de Amerikaanse tegenhanger, handelt op een fractie van 110 dollar per vat. Deze prijs is verder verwijderd van de voorgaande top, maar ook hier is de trend duidelijk opwaarts gericht. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Door de oplopende spanningen omtrent Iran (Westerse boycot tegen het Iraans nucleair programma) in combinatie met de verbeterde economische omstandigheden in de VS, verkiezen meer beleggers een positie in olie. Voeg daarbij het extreem soepel beleid van de Westerse centrale banken en de grotere olievraag vanuit de groeimarkten (China), en we hebben een recept voor almaar hogere olieprijzen zowel op korte als langere termijn. Toch verwachten we niet dat de prijs van olie op korte termijn fors gaat stijgen. Een snelle stijging van de olieprijs kan het economisch herstel de kop indrukken, met alle gevolgen voor de prijszetting. Dat zien de olieproducerende niet graag gebeuren. Ook in de VS kunnen ze een snelle prijsstijging van olie missen als kiespijn. Er staan presidentsverkiezingen op til, wat de stemming serieus kan beïnvloeden. Momenteel wordt er al alles in het werk gesteld om de prijzen aan de pomp minder hard te laten oplopen."