China voelt enerzijds dat de lokale vastgoedmarkt voldoende is afgekoeld en anderzijds dat de vraag uit Europa -- nog steeds een belangrijke exportmarkt voor China -- terugvalt door de aanhoudende schuldencrisis en opflakkerende recessie in verschillende Europese lidstaten.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Daarenboven valt de inflatie in enkele belangrijke gebieden binnen China sneller terug dan verwacht, waardoor de Chinese centrale planners meer ruimte hebben om het monetaire gaspedaal in te trappen. Een verlaging van de reserve ratio kan beschouwd worden als een renteverlaging, aangezien het mogelijk 63 miljard dollar (400 miljard yuan) kapitaal in het systeem injecteert. Volgens diverse analisten is de kans op verdere verlagingen van de reserve ratio's voor de Chinese banken aannemelijk. Er is dan ook nog voldoende ruimte voor verdere monetaire maatregelen in China. Dit in tegenstelling tot de Westerse tegenhangers: de Fed hanteert inmiddels een nulrente, terwijl de ECB ook stilaan op 't figuurlijke bot zit. We herhalen daarom dat beleggers best hun focus op de groeimarkten behouden aangaande hun (toekomstige) beleggingen. China, India en Brazilië verkrijgen momenteel de voorkeur."

China voelt enerzijds dat de lokale vastgoedmarkt voldoende is afgekoeld en anderzijds dat de vraag uit Europa -- nog steeds een belangrijke exportmarkt voor China -- terugvalt door de aanhoudende schuldencrisis en opflakkerende recessie in verschillende Europese lidstaten. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Daarenboven valt de inflatie in enkele belangrijke gebieden binnen China sneller terug dan verwacht, waardoor de Chinese centrale planners meer ruimte hebben om het monetaire gaspedaal in te trappen. Een verlaging van de reserve ratio kan beschouwd worden als een renteverlaging, aangezien het mogelijk 63 miljard dollar (400 miljard yuan) kapitaal in het systeem injecteert. Volgens diverse analisten is de kans op verdere verlagingen van de reserve ratio's voor de Chinese banken aannemelijk. Er is dan ook nog voldoende ruimte voor verdere monetaire maatregelen in China. Dit in tegenstelling tot de Westerse tegenhangers: de Fed hanteert inmiddels een nulrente, terwijl de ECB ook stilaan op 't figuurlijke bot zit. We herhalen daarom dat beleggers best hun focus op de groeimarkten behouden aangaande hun (toekomstige) beleggingen. China, India en Brazilië verkrijgen momenteel de voorkeur."