Een indrukwekkende correctie voor Amerikaanse staatsobligaties. Beleggers hebben hun buik even vol van Amerikaans schuldpapier nu men ziet dat de economie uit een dal kruipt en er weer grote winsten te behalen zijn op de aandelenmarkten.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Het ziet er niet naar uit dat de rente in de VS snel zal terugvallen, wel integendeel. We zien de rente in de komende periode nog wel verder doorstijgen tot de cruciale grens van 3 procent. Hierboven gaan alle signalen op rood voor de Amerikaanse obligatiemarkt want dan zal het effect een tegengestelde werking krijgen. Het fragiele economische herstel in de VS zal dan de kop ingedrukt worden wegens de fors duurdere financieringskosten. De beweging gaat overigens ook in tegen de maatregelen van de Fed. Opertion Twist was gelanceerd om de langetermijnrentes laag te houden. Dus als de rentestijging doorzet, mogen we ons wellicht ook verwachten aan bijkomende ingrijpen van Bernanke. Alles moet in ieder geval in het werk gesteld worden om de megalomane schuldenberg in de VS niet te doen wankelen, want dan is het hek compleet van de dam voor het globale financiële systeem."

Een indrukwekkende correctie voor Amerikaanse staatsobligaties. Beleggers hebben hun buik even vol van Amerikaans schuldpapier nu men ziet dat de economie uit een dal kruipt en er weer grote winsten te behalen zijn op de aandelenmarkten. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "Het ziet er niet naar uit dat de rente in de VS snel zal terugvallen, wel integendeel. We zien de rente in de komende periode nog wel verder doorstijgen tot de cruciale grens van 3 procent. Hierboven gaan alle signalen op rood voor de Amerikaanse obligatiemarkt want dan zal het effect een tegengestelde werking krijgen. Het fragiele economische herstel in de VS zal dan de kop ingedrukt worden wegens de fors duurdere financieringskosten. De beweging gaat overigens ook in tegen de maatregelen van de Fed. Opertion Twist was gelanceerd om de langetermijnrentes laag te houden. Dus als de rentestijging doorzet, mogen we ons wellicht ook verwachten aan bijkomende ingrijpen van Bernanke. Alles moet in ieder geval in het werk gesteld worden om de megalomane schuldenberg in de VS niet te doen wankelen, want dan is het hek compleet van de dam voor het globale financiële systeem."