Met deze swap deal wordt aan de private sector gevraagd om een verlies van 53 procent op de schuld te slikken. De banken zijn echter niet zomaar bereid om toe te geven aan deze deal.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): "De swap is onderdeel van de Griekse bail-out van 130 miljard euro. Venizelos benadrukt nu dat de tijd op is. Langer wachten kan een complete ravage opleveren. We herinneren eraan dat er gigantische bedragen aan CDS contracten zijn uitgeschreven op Griekse schuld, tot 5 maal de nominale omvang volgens berekeningen. Die kunnen deze maand geactiveerd worden. Als deze verzekeringscontracten worden geactiveerd, dan heeft dat de impact van een financiële nucleaire bom op Europa en de euro. Alles wordt dus in het werk gesteld om de banken over te halen, tot en met publieke dreigementen. We twijfelen er niet aan dat de deal er zal komen. Want als de euro implodeert, dan zullen er ook vele banken sneuvelen, met of zonder CDS bescherming. De collateral damage is simpelweg te groot."

Met deze swap deal wordt aan de private sector gevraagd om een verlies van 53 procent op de schuld te slikken. De banken zijn echter niet zomaar bereid om toe te geven aan deze deal. Nico Pantelis (Slim Beleggen): "De swap is onderdeel van de Griekse bail-out van 130 miljard euro. Venizelos benadrukt nu dat de tijd op is. Langer wachten kan een complete ravage opleveren. We herinneren eraan dat er gigantische bedragen aan CDS contracten zijn uitgeschreven op Griekse schuld, tot 5 maal de nominale omvang volgens berekeningen. Die kunnen deze maand geactiveerd worden. Als deze verzekeringscontracten worden geactiveerd, dan heeft dat de impact van een financiële nucleaire bom op Europa en de euro. Alles wordt dus in het werk gesteld om de banken over te halen, tot en met publieke dreigementen. We twijfelen er niet aan dat de deal er zal komen. Want als de euro implodeert, dan zullen er ook vele banken sneuvelen, met of zonder CDS bescherming. De collateral damage is simpelweg te groot."