Nico Melsens (KBC Securities): "Ik herinner er aan dat de resultaten van EVS zowel onder onze verwachtingen als onder de consensus uitkwamen. Dat was het gevolg van het annuleren van een belangrijke Afrikaanse bestelling. Bovendien ziet het orderboekje er eerder zwak uit."

Melsens heeft een advies opbouwen voor Melexis, maar verlaagt het koersdoel van 54 naar 48 euro: "Op basis van de resultaten heb ik mijn omzet- en winstverwachtingen voor dit jaar verlaagd. In het geval van de winst per aandeel heb ik de prognose met 8% teruggeschroefd. De omzetniveaus van 2008 zie ik pas in 2012 opnieuw bereikt worden."

Nico Melsens (KBC Securities): "Ik herinner er aan dat de resultaten van EVS zowel onder onze verwachtingen als onder de consensus uitkwamen. Dat was het gevolg van het annuleren van een belangrijke Afrikaanse bestelling. Bovendien ziet het orderboekje er eerder zwak uit." Melsens heeft een advies opbouwen voor Melexis, maar verlaagt het koersdoel van 54 naar 48 euro: "Op basis van de resultaten heb ik mijn omzet- en winstverwachtingen voor dit jaar verlaagd. In het geval van de winst per aandeel heb ik de prognose met 8% teruggeschroefd. De omzetniveaus van 2008 zie ik pas in 2012 opnieuw bereikt worden."