De aanhoudende druk vanwege de Chinese concurrentie, in het bijzonder op de markt van de 'commoditized' USB-modems, verklaart de versnelde daling in markaandeel wat het belang benadrukt van de strategie voor herpositionering van de producten die in volle uitvoering is.

De kostenbesparingen zitten op schema met cash-gerelateerde bedrijfskosten (met uitzondering van IPR's, depreciatie en gekapitaliseerde R&D) in dit kwartaal van 8,7 miljoen euro tegenover de run rate doelstelling van 8 miljoen euro aan het jaareinde van 2010. Deze besparingen betekenen een daling met 51% in vergelijking met de run rate van het eerste kwartaal van 2009.

Nico Melsens (KBC Securities): "Ik heb zo mijn twijfels of Option dit jaar winstgevend gaat worden. Het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden, maar het koersdoel werd verlaagd van 0,75 euro. Het bedrijf zoekt naar nieuwe bronnen van omzet en verlaagt de kosten."

De aanhoudende druk vanwege de Chinese concurrentie, in het bijzonder op de markt van de 'commoditized' USB-modems, verklaart de versnelde daling in markaandeel wat het belang benadrukt van de strategie voor herpositionering van de producten die in volle uitvoering is. De kostenbesparingen zitten op schema met cash-gerelateerde bedrijfskosten (met uitzondering van IPR's, depreciatie en gekapitaliseerde R&D) in dit kwartaal van 8,7 miljoen euro tegenover de run rate doelstelling van 8 miljoen euro aan het jaareinde van 2010. Deze besparingen betekenen een daling met 51% in vergelijking met de run rate van het eerste kwartaal van 2009. Nico Melsens (KBC Securities): "Ik heb zo mijn twijfels of Option dit jaar winstgevend gaat worden. Het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden, maar het koersdoel werd verlaagd van 0,75 euro. Het bedrijf zoekt naar nieuwe bronnen van omzet en verlaagt de kosten."