De EBITDA kwam uit op €13,4 miljoen, tegenover €17,4 miljoen in 2008, maar hoger dan €12,6 miljoen in het onpare jaar 2007. Het EXQI-project had geen invloed op de EBITDA.

2009 was geen gemakkelijk jaar voor het bedrijf: enerzijds zijn er in onpare jaren geen grote evenementen zoals Olympische Spelen of EK/WK voetbal en anderzijds heeft de wereldwijde crisis een invloed gehad op de verkoop van tweedehandstelevisiewagens.

Nico Melsens (KBC Securities): "De omzet was goed voor een onpaar jaar, maar de winstgevendheid bleef bij Alfacam eerder zwak. Op basis van de cijfers zal ik mijn verwachtingen voor 2010 en nadien verlagen. De waardering is niet aantrekkelijk genoeg om een koopadvies te handhaven, zodat ik Alfacam op opbouwen laat staan."

De EBITDA kwam uit op €13,4 miljoen, tegenover €17,4 miljoen in 2008, maar hoger dan €12,6 miljoen in het onpare jaar 2007. Het EXQI-project had geen invloed op de EBITDA. 2009 was geen gemakkelijk jaar voor het bedrijf: enerzijds zijn er in onpare jaren geen grote evenementen zoals Olympische Spelen of EK/WK voetbal en anderzijds heeft de wereldwijde crisis een invloed gehad op de verkoop van tweedehandstelevisiewagens. Nico Melsens (KBC Securities): "De omzet was goed voor een onpaar jaar, maar de winstgevendheid bleef bij Alfacam eerder zwak. Op basis van de cijfers zal ik mijn verwachtingen voor 2010 en nadien verlagen. De waardering is niet aantrekkelijk genoeg om een koopadvies te handhaven, zodat ik Alfacam op opbouwen laat staan."