* Alle businessgroepen droegen bij tot omzetstijging van 10,8 procent

* Agfa Graphics compenseerde ongeveer de helft van de impact van de grondstofprijzen door verscheidene maatregelen op brutomarge-niveau

* De EBIT bedroeg 40 miljoen euro

* Het nettoresultaat bedroeg 5 miljoen euro

Door de hoge grondstofprijzen daalde de brutowinstmarge van Agfa Graphics van 30,4 procent in het eerste kwartaal van 2010 tot 28,8 procent.

De impact van de grondstofprijzen op de rendabiliteit van de businessgroep werd voor ongeveer de helft gecompenseerd door verscheidene maatregelen op het niveau van de brutowinstmarge.

De recurrente EBITDA bedroeg 27,3 miljoen euro (7,1 procent van de omzet). De recurrente EBIT bedroeg 17,0 miljoen euro of 4,4 procent van de omzet.

Nico Melsens (KBC Securities): "De resultaten van Agfa-Gevaert waren beter dan verwacht. Het neutraal advies blijft gehandhaafd."

* Alle businessgroepen droegen bij tot omzetstijging van 10,8 procent * Agfa Graphics compenseerde ongeveer de helft van de impact van de grondstofprijzen door verscheidene maatregelen op brutomarge-niveau * De EBIT bedroeg 40 miljoen euro * Het nettoresultaat bedroeg 5 miljoen euro Door de hoge grondstofprijzen daalde de brutowinstmarge van Agfa Graphics van 30,4 procent in het eerste kwartaal van 2010 tot 28,8 procent. De impact van de grondstofprijzen op de rendabiliteit van de businessgroep werd voor ongeveer de helft gecompenseerd door verscheidene maatregelen op het niveau van de brutowinstmarge. De recurrente EBITDA bedroeg 27,3 miljoen euro (7,1 procent van de omzet). De recurrente EBIT bedroeg 17,0 miljoen euro of 4,4 procent van de omzet. Nico Melsens (KBC Securities): "De resultaten van Agfa-Gevaert waren beter dan verwacht. Het neutraal advies blijft gehandhaafd."