Het bedrijf verhoogt dan ook haar vooruitzichten voor de opbrengsten in 2010.

In vergelijking met 2009 en zonder rekening te houden met de volledige integratie van BICS en een aantal regelgevende aspecten bedraagt de onderliggende groei van de activiteiten van Belgacom 0,9%.

De ebitda van de Groep stijgt met 0,5% tot 999 miljoen euro en de ebitdamarge blijft op 30,2% dankzij een strikte kostenbeheersing en de optimalisering van de marges.

De vrije kasstroom stijgt ten opzichte van 2009: 598 miljoen euro (2010) tegenover 362 miljoen euro.

Om leider inzake innovatie te blijven heeft Belgacom in de eerste jaarhelft al 376 miljoen euro geïnvesteerd. Belgacom investeerde bijvoorbeeld in een beter optischevezelbereik om het internet te boosten en het televisiebereik te verbeteren. Sinds juni 2010 is 75% van de Belgische gezinnen aangesloten op vezel (fiber to the curb).

Rekening houdend met de verhevigde concurrentie heeft Belgacom alle redenen om tevreden te zijn over haar bedrijfsresultaat. Dat resultaat is te danken aan de convergentiestrategie, de lancering van eenvoudige en transparante productaanbiedingen en doorgedreven flexibiliteit op het vlak van verkoop en installatie.

Nico Melsens (KBC Securities): "Bij verrassingen was bij Belgacom geen sprake. Het aandeel is duur, zodat ik slechts een houdenadvies heb."

Het bedrijf verhoogt dan ook haar vooruitzichten voor de opbrengsten in 2010. In vergelijking met 2009 en zonder rekening te houden met de volledige integratie van BICS en een aantal regelgevende aspecten bedraagt de onderliggende groei van de activiteiten van Belgacom 0,9%. De ebitda van de Groep stijgt met 0,5% tot 999 miljoen euro en de ebitdamarge blijft op 30,2% dankzij een strikte kostenbeheersing en de optimalisering van de marges. De vrije kasstroom stijgt ten opzichte van 2009: 598 miljoen euro (2010) tegenover 362 miljoen euro. Om leider inzake innovatie te blijven heeft Belgacom in de eerste jaarhelft al 376 miljoen euro geïnvesteerd. Belgacom investeerde bijvoorbeeld in een beter optischevezelbereik om het internet te boosten en het televisiebereik te verbeteren. Sinds juni 2010 is 75% van de Belgische gezinnen aangesloten op vezel (fiber to the curb). Rekening houdend met de verhevigde concurrentie heeft Belgacom alle redenen om tevreden te zijn over haar bedrijfsresultaat. Dat resultaat is te danken aan de convergentiestrategie, de lancering van eenvoudige en transparante productaanbiedingen en doorgedreven flexibiliteit op het vlak van verkoop en installatie. Nico Melsens (KBC Securities): "Bij verrassingen was bij Belgacom geen sprake. Het aandeel is duur, zodat ik slechts een houdenadvies heb."