Nico Melsens (KBC Securities): "De omzet van Afga-Gevaert bedroeg in het vierde kwartaal 735 miljoen euro, wat neerkomt op een daling van 3,4 procent tegenover het vierde kwartaal van 2008. Wisselkoerseffecten niet meegerekend zou de omzetdaling slechts 1 procent bedragen."

Verwacht wordt dat de totale EBIT van de Agfa-Gevaert Groep voor het vierde kwartaal van 2009 zal uitkomen om ongeveer 73 miljoen euro (9,9 procent van de omzet), tegenover 31 miljoen euro in 2008. Het nettoresultaat zal voor het vierde kwartaal naar verwachting ongeveer 20 miljoen euro bedragen. Voor het volledige jaar wordt bijgevolg een nettoresultaat van bij benadering 6 miljoen euro verwacht.

Melsens: "Agfa heeft aangetoond dat de winstgevendheid zich sneller dan verwacht herstelt. Bovendien liet Agfa Graphics, de divisie die het meest onder de crisis heeft geleden, een herstel te zien gegeven. Ik ga mijn consensusverwachting optrekken. Agfa-Gevaert is één van onze top-picks voor 2010, waarbij ik het koersdoel optrek naar 7 euro."

Nico Melsens (KBC Securities): "De omzet van Afga-Gevaert bedroeg in het vierde kwartaal 735 miljoen euro, wat neerkomt op een daling van 3,4 procent tegenover het vierde kwartaal van 2008. Wisselkoerseffecten niet meegerekend zou de omzetdaling slechts 1 procent bedragen." Verwacht wordt dat de totale EBIT van de Agfa-Gevaert Groep voor het vierde kwartaal van 2009 zal uitkomen om ongeveer 73 miljoen euro (9,9 procent van de omzet), tegenover 31 miljoen euro in 2008. Het nettoresultaat zal voor het vierde kwartaal naar verwachting ongeveer 20 miljoen euro bedragen. Voor het volledige jaar wordt bijgevolg een nettoresultaat van bij benadering 6 miljoen euro verwacht. Melsens: "Agfa heeft aangetoond dat de winstgevendheid zich sneller dan verwacht herstelt. Bovendien liet Agfa Graphics, de divisie die het meest onder de crisis heeft geleden, een herstel te zien gegeven. Ik ga mijn consensusverwachting optrekken. Agfa-Gevaert is één van onze top-picks voor 2010, waarbij ik het koersdoel optrek naar 7 euro."