Daarmee kwamen de resultaten hoger dan verwacht uit. CEO Ducko Sickinghe kon met de drie eerste maanden van het boekjaar achter de prognoses voor het volledige boekjaar bevestigen.

De opbrengsten voor het eerste kwartaal stegen met 11% (9% organisch) tot € 317 miljoen, dankzij de aanhoudend sterke groei van digitale tv en breedbandinternet. Exclusief BelCompany, dat op 30 juni 2009 werd overgenomen, steeg de Adjusted EBITDA met 11%."

De toe te rekenen bedrijfsinvesteringen bedroegen € 53 miljoen voor het eerste kwartaal van 2010. Dit komt overeen met 17% van de opbrengsten en weerspiegelt zowel de lagere bedrijfsinvesteringen met betrekking tot settopboxen voor verhuur als fasering.

Nico Melsens (KBC Securities): "Telenet maakte uitstekende resultaten bekend, maar het bedrijf zal het moeilijker krijgen om de prognoses te kloppen. Dat betekent echter niet dat we geen solide resultaten verwachten. Ik handhaaf een advies opbouwen met een koersdoel van 24 euro."

Daarmee kwamen de resultaten hoger dan verwacht uit. CEO Ducko Sickinghe kon met de drie eerste maanden van het boekjaar achter de prognoses voor het volledige boekjaar bevestigen. De opbrengsten voor het eerste kwartaal stegen met 11% (9% organisch) tot € 317 miljoen, dankzij de aanhoudend sterke groei van digitale tv en breedbandinternet. Exclusief BelCompany, dat op 30 juni 2009 werd overgenomen, steeg de Adjusted EBITDA met 11%." De toe te rekenen bedrijfsinvesteringen bedroegen € 53 miljoen voor het eerste kwartaal van 2010. Dit komt overeen met 17% van de opbrengsten en weerspiegelt zowel de lagere bedrijfsinvesteringen met betrekking tot settopboxen voor verhuur als fasering. Nico Melsens (KBC Securities): "Telenet maakte uitstekende resultaten bekend, maar het bedrijf zal het moeilijker krijgen om de prognoses te kloppen. Dat betekent echter niet dat we geen solide resultaten verwachten. Ik handhaaf een advies opbouwen met een koersdoel van 24 euro."