Nick Kojucharov (Goldman Sachs): "En daarom denk ik dat de Eurozone zo goed als zeker gaat overleven. De muntunie is nog steeds aantrekkelijk, zoals werd aangetoond door het feit dat Estland als 17de land vanaf 1 januari lid is geworden."

De overleving van de eurozone mag dan al zo goed als vaststaan, dat we nog moeilijke tijden gaan doorworstelen staat eveneens als een paal boven water.

Kojucharov: "Het 'end-game' zal een proces lange adem zijn, het kan in sommige landen tot tien jaar duren. Er zullen een aantal politieke aanpassingen noodzakelijk zijn, maar uiteindelijk gaan we er wel komen. De details van het Europees Stabiliteitsfonds moeten nog geformuleerd worden, maar dat zal mijn inziens slechts een kwestie van tijd worden. Het lijkt me hoogst onwaarschijnlijk dat één of meer landen de eurozone de rug gaan toekeren."

Nick Kojucharov (Goldman Sachs): "En daarom denk ik dat de Eurozone zo goed als zeker gaat overleven. De muntunie is nog steeds aantrekkelijk, zoals werd aangetoond door het feit dat Estland als 17de land vanaf 1 januari lid is geworden." De overleving van de eurozone mag dan al zo goed als vaststaan, dat we nog moeilijke tijden gaan doorworstelen staat eveneens als een paal boven water. Kojucharov: "Het 'end-game' zal een proces lange adem zijn, het kan in sommige landen tot tien jaar duren. Er zullen een aantal politieke aanpassingen noodzakelijk zijn, maar uiteindelijk gaan we er wel komen. De details van het Europees Stabiliteitsfonds moeten nog geformuleerd worden, maar dat zal mijn inziens slechts een kwestie van tijd worden. Het lijkt me hoogst onwaarschijnlijk dat één of meer landen de eurozone de rug gaan toekeren."