Bestaat er een risico op een galoperende inflatie? Sommige analisten waarschuwen we voortdurend dat we voor een periode van hyperinflatie staan. Hoe groot is het risico op een dergelijk scenario?

Nicholas Watson (PIMCO): "Indekking tegen inflatie is in de huidige omstandigheden geen overbodige luxe. In ons basisscenario voor 2012 gaan wij ervan uit dat de inflatie iets zal matigen tot vlak onder de 2,0%. Voor de langere termijn zien we hogere inflatie. Als zich eventueel deflatie zal voordoen, zal die niet lang aanhouden. In het licht van de mogelijk oplopende inflatie is het raadzaam voor beleggers om hun posities onder de loep te nemen in beleggingscategorieën met potentieel reëel rendement, zoals Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS), vastgoed, grondstoffen en aandelen."

Bestaat er een risico op een galoperende inflatie? Sommige analisten waarschuwen we voortdurend dat we voor een periode van hyperinflatie staan. Hoe groot is het risico op een dergelijk scenario? Nicholas Watson (PIMCO): "Indekking tegen inflatie is in de huidige omstandigheden geen overbodige luxe. In ons basisscenario voor 2012 gaan wij ervan uit dat de inflatie iets zal matigen tot vlak onder de 2,0%. Voor de langere termijn zien we hogere inflatie. Als zich eventueel deflatie zal voordoen, zal die niet lang aanhouden. In het licht van de mogelijk oplopende inflatie is het raadzaam voor beleggers om hun posities onder de loep te nemen in beleggingscategorieën met potentieel reëel rendement, zoals Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS), vastgoed, grondstoffen en aandelen."