Als gevolg van de verwachting van een fors economisch herstel wereldwijd zijn de rendementen op zowel de 30-jarige Duitse staatsobligatie als de 10-jarige Duitse en de 2-jarige Amerikaanse staatsobligaties gedaald tot een recorddieptepunt.

Op basis van de koersevoluties bij de Amerikaanse en Duitse overheidsobligaties is de huidige marktsituatie veel dramatischer dan bijvoorbeeld door aandelenbeleggers wordt aangenomen.

Volgens Nicholas Taleb is de situatie momenteel zelfs gevaarlijker dan in 2008 alvorens de zakenbank Lehman Brothers failliet ging. Een terugval in de VS-economie zal veel grotere proporties gaan aannemen dan de vorige recessie.

De Amerikaanse overheid heeft vrijwel al haar beschikbare middelen al in de strijd geworpen en staat dus zo goed als machteloos.

Als gevolg van de verwachting van een fors economisch herstel wereldwijd zijn de rendementen op zowel de 30-jarige Duitse staatsobligatie als de 10-jarige Duitse en de 2-jarige Amerikaanse staatsobligaties gedaald tot een recorddieptepunt. Op basis van de koersevoluties bij de Amerikaanse en Duitse overheidsobligaties is de huidige marktsituatie veel dramatischer dan bijvoorbeeld door aandelenbeleggers wordt aangenomen. Volgens Nicholas Taleb is de situatie momenteel zelfs gevaarlijker dan in 2008 alvorens de zakenbank Lehman Brothers failliet ging. Een terugval in de VS-economie zal veel grotere proporties gaan aannemen dan de vorige recessie. De Amerikaanse overheid heeft vrijwel al haar beschikbare middelen al in de strijd geworpen en staat dus zo goed als machteloos.